На Буковині впродовж доби рятувальники ліквідували 7 пожеж

24 березня у селі Великий Кучурів Сторожинецького району виникло загорання сухої трави на відкритій території. Сильний вітер сприяв швидкому поширенню вогню, тому полум’я поширилося на площу 1 га і перекинулося на дачний будинок. На ліквідацію пожежі виїжджали пожежно-рятувальний підрозділ Чернівців та місцева пожежна охорона села Великий Кучурів. Першочерговим завданням бійців ДСНС було недопущення подальшого розповсюдження вогню. За лічені хвилини рятувальники локалізували пожежу, а в подальшому повністю ліквідували небезпеку. Внаслідок пожежі знищено суху траву, пошкоджено перекриття та частково стіну дачного будинку. Таким чином, вдалося врятувати від знищення дачний будинок та запобігти розповсюдженню вогню.
Того ж дня у селі Киселиця Путильського району горіла господарська будівля місцевого мешканця. Загорання виникло на горищі будівлі. За місцем виклику виїхав черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 6 смт. Путила. Через велику кількість дерев’яних елементів в конструкції будівлі та сильний вітер, який сприяв швидкому поширенню вогню, існувала загроза перекидання вогню на поруч розташовані дві господарські будівлі. Завдяки оперативним діям вогнеборцям вдалося локалізувати та ліквідувати пожежу у тих межах, у яких застали її на момент прибуття. Полум’ям знищено покриття будівлі, пошкоджено перекриття. Бійці ДСНС врятували від знищення три господарські будівлі.
Всього протягом минулої доби у Чернівецькій області сталося 7 пожеж, під час яких пожежно-рятувальні підрозділи врятували від знищення дев’ять будівель. Загиблих та травмованих внаслідок пожеж немає.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata