Порошенко розповів, як збирається повертати Крим

Порошенко розповів, як збирається повертати Крим
Кандидат у президенти Петро Порошенко висловився на тему членства України в ЄС і Криму в ефірі 5-го каналу
Зокрема, за його словами, Україна може стати членом Європейського Союзу в 2025 році.

«Я не маю жодних сумнівів, що за десять-одинадцять років, скажімо, в 2025 році, Україна може стати членом Європейського Союзу. Сьогодні в Європі захоплюються мужністю українських героїв і є навіть відчуття, що Європа заборгувала Україні. Цим обов\’язково треба скористатися. Це вікно можливостей буде відкрите недовго. За цей короткий термін треба продемонструвати рішучий настрій у проведенні реформ для того, щоб отримати перспективу членства», – сказав він.

Також він заявив, що Крим у Росії не можна забирати силою, і виключає федералізацію України.

«Чи варто Крим забирати силою? Ні. Крим треба забирати розумом. Проблему Криму швидко не вирішиш, проблему Криму треба вирішувати у площині безпеки, через міжнародну солідарність, через складання відповідних угод, в економічній площині – через застосування санкцій, щоб змотивувати Росію вийти на ефективний режим переговорів. Україна повинна перемогти Крим економічно, повинна продемонструвати кримчанам, що на материковій частині більше демократії, більше свободи, тут краще інвестиційний клімат, більше можливостей заробити, більше можливостей вільно подорожувати», – сказав він.
Відповідаючи на питання, чи може Україна стати федеративною державою, Порошенко сказав: «Україна була, є і буде унітарною державою».

Також Петро Порошенко вважає, що Україна не може відчувати себе в безпеці, поки не буде вести прозорі переговори з Російською Федерацією.

«Країна не може відчувати себе в безпеці, поки вона не має прозорого формату діалогу з Російською Федерацією. Україна повинна донести російській стороні, що ми ніколи не визнаємо анексію Криму і ми будемо для цього застосовувати міжнародну солідарність, судовий механізм міжнародного суду справедливості, механізми європейського суду з прав людини , механізми санкцій», – сказав він.

Порошенко також зазначив, що Україна повинна переконати Росію в тому, що Україна не зверне з євроінтеграційного шляху.

«Вибір України – це європейський вибір. Україна має намір не тільки реалізовувати Угоду про асоціацію, а стати повноцінним членом Європейського Союзу. За всіма іншими позиціями ми готові знаходити з Росією компроміси навіть тоді, коли існує постійно незагойна рана Криму, ці переговори повинні проводитися досвідченими фахівцями для того, щоб привести до перемоги держави», – сказав він.

peredplata