Три чиновники на Буковині отримали 114 тис доларів хабара

Заступник голови однієї із райдержадміністрацій Чернівецької області спільно з двома сільськими головами планували «допомогти» приватному підприємцю в оренді земельної ділянки та двох ставків.

В рамках проведення оперативно-розшукових заходів буковинські міліціонери отримали інформацію, що приватний підприємець хоче отримати в безоплатне користування ділянки із земель запасу сільських рад площею 130 га. Планував чоловік зайнятися фермерством. Також він накинув оком на два ставки, що знаходяться на території різних сіл. Їх загальна площа – 11 га.

Як повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, за допомогою майбутній фермер звернувся до посадової особи району та голів сільських рад. Ті підтримали ініціативу підприємця, але попрохали «невеличку» винагороду за оренду. Звісно ж, поза бюджети, а одразу ж в кишеню посадовцям.

Сума, яку мав викласти підприємець за довгостроковий договір оренди на земельну ділянку – 15 тисяч доларів США. А два ставки обійшлися чоловіку у 100 тисяч доларів США. До того ж, з цих грошей підприємець офіційно заплатив 1 тисячу доларів США за розробку проектної документації.

Отож, 4 квітня чоловік поніс гроші одному із сільських голів. Тут на посадовця і очікували співробітники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області.

Тож міліціонери затримали посадовця «на гарячому». Предмет неправомірної вигоди – а це кошти у сумі 114 тисяч доларів США – виявлений та вилучений.

Нині сільський голова поміщений в ізолятор тимчасового тримання при УМВС. Інші двоє із «корупційного трикутника» наразі знаходяться на лікарняних. Свої дії службовці координували у телефонному режимі. Коли посадовці одужають, з ними будуть проводитися необхідні слідчі дії та обиратиметься міра запобіжного заходу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України. Дане діяння карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Слідство триває.

Три чиновники на Буковині отримали 114 тис доларів хабара

Три чиновники на Буковині отримали 114 тис доларів хабара

Три чиновники на Буковині отримали 114 тис доларів хабара

peredplata