Освітній колапс у Вижниці. ОНОВЛЕНО (інша думка)

Освітній колапс у Вижниці. ОНОВЛЕНО (інша думка)Я представляю громаду міста Вижниці, яка обурена наступними діями:

Атестаційною комісією відділу освіти Вижницької РДА з року в рік порушується типове положення про атестацію, а саме пункт 4.7 типового положення про атестацію педагогічних працівників.
Вчителі незаконно та безпідставно перескакують з однієї категорії на іншу. Комісія працює під впливом Сторожук Євгенії Іванівни.
Начальник освіти Тирон Т. І. боїться розголосу незаконної атестації і тому мовчить та не вживає запобіжних дій.

Прошу Вас від лиця громади міста Вижниці:
1) Дати розголосу даній резонансній ситуації
2) Звернутись до відповідних органів задля встановлення винних осіб, проведення розслідування та обрання мір запобіжних заходів.

Вельми будемо ВАМ вдячні за допомогу. В даний момент у нашій країні скрутне становище,
але все залежить тільки від нас, ми будуємо нову європейську державу.
Тому потрібно нещадно викорінювати хабарників і порушників закону, адже від їхніх дій страждають прості люди.
Слава Україні!!!

(Анонім)

Від редакції Ми виставляємо цей лист, незважаючи на те, що написаний він анонімом. Бо проблеми в освіті не вирішуються. Зокрема, будинком дитячої та учнівської творчості у Вижниці досі керує людина майже 80-річного віку.Вона з часів комунізму використовує у своїй роботі методи, далекі від сучасних реалій. А керівництво прагне передати своїй доньці. І нема тому ради.

Ми запрошуємо до обговорення проблем педагогів, небайдужих людей. Але просимо називати свої імена. Нам нічого боятися у своїй Державі

В освіті Вижниччини колапсу немає!

Шановний аноніме!
Звертаю Вашу увагу , що атестаційна комісія відділу освіти, молоді та спорту Вижницької райдержадміністрації з року в рік керується Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, яке визначає порядок проведення атестації .
У цьому навчальному році атестаційна комісія користувалась Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20 грудня 2011 року №1473 (із змінами, затвердженими наказом Міністерством освіти і науки України від 08 серпня 2013 року №1135).
Відповідно до пункту 4.7. педагогічні працівники, які в міжатестаційний період підготували переможців ІІІ етапу всеукраїнських або міжнародних учнівських та студентських олімпіад з базових навчальних предметів; переможців ІІІ етапу всеукраїнських або міжнародних спортивних змагань;переможців всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, а також педагогічні працівники, які стали переможцями або лауреатами конкурсів фахової майстерності, що проводяться центральними органами виконавчої влади,… атестуються без додержання послідовності в присвоєнні кваліфікаційних категорій та строку проведення позачергової атестації.
Завідувач РМК Сторожук Є. І., методисти РМК надавали грамотну методичну допомогу керівникам навчальних закладів і педагогічним працівникам району, керуючись Типовим положенням про атестацію №1135 від 8 серпня 2013 року.
Районниим методичним кабінетом було розроблено алгоритм-таблицю результативності роботи педагогічних працівників в міжатестаційний період . Атестація проводилась прозоро з використанням мультимедійних засобів, відкритим голосуванням .
Разом з тим слід відзначити, що окремі керівники навчальних закладів не об’єктивно підійшли до атестації педагогічних працівників, прагнули чи занизили їм категорійність, не враховували їхні досягнення в роботі. Тому районна атестаційна комісія, відповідно до пункту 4.7. , підтримала творчих педагогічних працівників, належним чином оцінивши результати їхньої праці.

Петро Ковалюк, учитель предмету
« Захист Вітчизни» Вижницької ЗОШ І-ІІІ ст.. ,
голова Вижницької міської організації «Свобода»

peredplata