НАТО введе війська в Україну в разі вторгнення РФ на сході країни, з жартами буде покінчено – президент Чехії

НАТО введе війська в Україну в разі вторгнення РФ на сході країни, з жартами буде покінчено - президент ЧехіїПрезидент Чехії Мілош Земан заявив, що в разі вторгнення Росії в східні області України, НАТО слід розмістити свої війська на українській території.

“Якщо Росія вирішить розширити територіальну експансію на східну Україну, то з жартами буде покінчено. У цьому випадку я б запропонував не тільки максимально жорсткі санкції з боку ЄС, а й підвищення боєготовності частини НАТО, наприклад, введення військ на українську територію”, – сказав Земан в інтерв’ю чеському радіо.

Президент визнав, що Євросоюз буде змушений змиритися з входженням Криму до складу Росії, оскільки “в найближчому майбутньому він не буде повернений Україні, незважаючи на всі декларації”.
Земан зазначив, що він не проти федералізації України, привівши як приклади федеральних держав США, Німеччину, Швейцарію.

Раніше генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що ніхто в Північноатлантичному альянсі не хоче повертатися до часів “холодної війни”.

Джерело

peredplata