Людина Фірташа і сепаратист буде створювати громадське телебачення на УТ-1

Людина Фірташа і сепаратист буде створювати громадське телебачення на УТ-1Новопризначений заступник голови НТКУ Олександр Лієв, 16 березня на своєму фейсбуці писав про кримський референдум наступне: «новая реальность открывает новые возможности».

Через невеликий проміжок часу, коли він зрозумів, що в новому уряді Аксьонова він не отримає ніякої посади, Лієв поставив у себе на сторінці в Фейсбуку, вірш Лєрмонтова «Прощай немытая Россия», а потім, отримавши пропозицію з Києва заявив, що присязі не зраджував, хоча й висловлювався за розширення повноважень АРК в межах України.

Призначення Олександра Лієва, екс-міністра курортів Криму і до недавнього часу активного регіонала з Криму пройшло тихо. Але ця людина, варта того, щоб, хоча б побіжно згадати його біографію. Особливо зважаючи на те, яку посаду він обіймає, і, особливо, зважаючи на те, що зараз він робить із себе таку собі жертву російських окупантів в Криму.

Отже, свою політичну кар\’єру він розпочав із північного Криму, за протекцією Сергія Куніцина (займав керівні посади в ряді підприємств, зокрема на заводі «Сиваш» та ЗАО «Бром»). Саме тоді він, де-факто, ввійшов в обойму кадрового резерву Дмитра Фірташа.

В 2004 році Лієв уславився тим, що був одним із активних діячів, які зупиняли так званий «поїзд дружби» – помаранчевих активістів, які їхали в Крим агітувати за Ющенка.

Після помаранчевої революції його доля закинула в іншу вотчину Фірташа – Чернівці, де він дослужився до посади керівника облавтодору.

На попередніх місцевих виборах він знову опинився в Криму, де ввійшов в блок Сергія Куніцина. Куніцин на той час був, крім всього іншого, керівником ФК \”Таврія\”, яка, як відомо, фінансувалася саме Фірташем. Ближче до президентських виборів 2010 року, коли стало зрозуміло, що політична зоря Куніцина почала згасати, Лієв почав активний дрейф в бік Партії регіонів. Він став активно ходити на ефіри і розповідав все те, що тоді говорили регіонали. Тоді ж, його друг Рустам Теміргалієв теж вирішив піти від Куніцина і опинився спочатку в команді Богословської, а потім і в Партії регіонів. Зараз Темергалієв один з головних сепаратистів Криму. Щоправда, треба зазначити, що приблизно півроку тому вони посварилися.

З приходом Василя Джарти до влади в Криму, Лієва помітили і він став одним із спікерів уряду. Треба віддати належне Лієву, він був, можливо, одним із самих активних міністрів і реально розумів, що потрібно робити на цій посаді.

Під час революційних подій Лієв жодного разу не висловлювався на підтримку Майдана, а старався говорити виключно про туризм. Чому в уряді Аксьонова йому не знайшлося посади? Очевидно тому, що і Аксьонов (нагадаємо людина Фірташа) і Теміргалієв (також людина Фірташа) давно посварилися з Лієвим і його просто не бачили в новій команді.

Зрозумівши, що йому нічого не світить в Криму, Лієв активно почав шукати місце під сонцем в столиці. І знайшов його в журналістиці, до якої він не має жодного відношення. Тепер він буде будувати громадське телебачення, очевидно почне говорити українською і стане більшим революціонером ніж всі майданівці разом взяті. Тим більше, що зараз він активно почне створювати міф про те, як підла влада Криму вигнала його з півострова.

Джерело

peredplata