Олег Тягнибок: «Проводити референдум, коли на сході України орудують терористи, неприпустимо»

28 квітня 2014 року кандидат на пост Президента України, Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок провів зустрічі з жителями Буковини. Націоналіст зустрівся з мешканцями міст Заставна та Кіцмань, ознайомив людей зі своєю виборчою програмою та відповів на запитання. Цього ж дня о 18-й годині відбудеться зустріч із громадою Чернівців.
Щодо ситуації на сході України лідер націоналістичного об’єднання наголосив: неприпустимо проводити будь-які референдуми в державі, допоки на Донбасі перебувають терористи й російські диверсанти.
«Ми виступаємо категорично проти проведення будь-яких референдумів у країні, коли на сході орудують терористи та російські диверсанти. До того часу, доки не буде затримано та покарано сепаратистів, ліквідовано терористів та російську агентуру, які чинять беззаконня і порушують права мирних людей на нашій території, і мови про референдум бути не може! Жодного чесного волевиявлення під дулами автоматів озброєних терористів, в умовах зовнішньої агресії провести неможливо. Інакше це буде повторення псевдореферендуму в Криму, коли людей примусово зганяли на голосування озброєні терористи, а результати референдуму писали в Кремлі», – зазначив Олег Тягнибок.
Лідер «Свободи» наголосив, що українська влада не має піддаватися на шантаж Путіна: «Вимога проведення референдуму в нинішніх умовах вигідна тільки російському агресору, а не Україні. Референдумами не можна зупинити озброєних терористів – це справа силових структур».
Олег Тягнибок також зазначив, що навіть без проведення референдуму зрозуміло, що більшість українців підтримують унітарний устрій держави та єдину державну українську мову, адже за даними останніх соцопитувань, майже 57% українців вважають, що єдиною державною мовою у країні має бути українська, а 71,4% опитаних проголосували би за унітарний устрій держави.

peredplata