Податкові знання вдосконалювали на семінарі

Традиційно про актуальні питання податкового законодавства: зміни, терміни сплати, особливості нарахування податків розповідають чернівчанам фахівці Державної податкової інспекції у м. Чернівцях.
З початку року чернівецькі податківці провели вже 24 таких семінари. Останній з них був присвячений основним змінам податкового законодавства та нововведенням весни, зокрема роз’ясненню норм антикризового Закону «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні». Він передбачає ряд змін в оподаткуванні фізичних осіб, податку на додану вартість, ставок податків, та стосується господарської діяльності більшості платників.
Начальник інформаційно – комунікаційного відділу Наталія Бальон звернула увагу присутніх на збільшення ставок земельного податку для земель з непроведеною оцінкою, збору за першу реєстрацію транспортного засобу в України, екологічного податку, збору за спец використання поверхневих та підземних вод, ставок радіочастотного збору.
Про кампанію декларування доходів громадян та податок на нерухоме майно розповів присутнім Степан Германюк – завідувач сектору адміністрування майнових податків.
Під час семінару йшла мова і про економію робочого часу, тобто про електронне звітування, яке пройшло випробування часом і переконало, що має низку переваг над паперовим.
Наприкінці зустрічі присутні змогли як завжди поставити питання спеціалістам, стосовно усіх тем, що їх цікавлять та отримати фахові та детальні відповіді. Цього разу найбільше цікавились питаннями сплати податку на доходи фізичних осіб, змінами правил оподаткування операцій з постачання виробів медичного призначення, сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у 2014 році, ресурсних платежів, плати за землю та інших.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує бухгалтерів та приватних підприємців відвідувати такі семінари, оскільки у платників є реальна можливість безкоштовно вдосконалити податкові знання, вирішити чимало практичних порад безпосередньо із фахівцями податкової інспекції, а також дізнатись про перспективні податкові новації.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata