Рогозін не довіз до РФ підписи за приєднання Придністров\’я. Погрожував Румунії

Рогозін не довіз до РФ підписи за приєднання Придністров'я. Погрожував РумуніїСпецпредставник президента РФ з питань Придністров\’я Дмитро Рогозін віз до Росії підписи жителів Придністров\’я \’\’за возз\’єднання з Росією\’\’ і визнання ПМР.

Це випливає з повідомлень самого Рогозіна та його помічника Дмитра Лоскутова у Twitter\’і.

\’\’Молдавські специ оглянули борт, на якому мав вилітати до Москви Рогозін і описали коробки з підписами придністровців за визнання ПМР\’\’, – зазначив Лоскутов.

Також у повідомленнях вказується, що спецслужби вилучили \’\’коробки з підписами\’\’.

\’\’Представників Посольства РФ і мене до огляду і опису багажу делегації не допустили. Коробки з підписами вивезли в невідомому напрямку\’\’, – зазначив Лоскутов.

Сам Рогозін зазначив, що \’\’вчора (9 травня) зібрані підписи нам передали активісти Союзу російських громад\’\’.

\’\’Мій помічник повідомив, що коробки вантажать в машини\’\’, – додав він, коментуючи вилучення багажу.

Як відомо, раніше 10 травня представники делегації РФ, які прибули в Кишинів, в т.ч. і Рогозін, заявили, що їх літак не пустили в повітряний простір України і Румунії.

Рогозін опублікував тексти відмов України та Румунії на проліт через їх повітряний простір \’\’повітряного судна з пасажиром Д.Рогозіним на борту\’\’.

Також він заявив: \’\’Румунія на вимогу США закрила моєму борту повітряний простір. Україна знову не пропускає. Наступного разу полечу на ТУ- 160\’\’.

Також він заявив: \’\’Так, панове румуни, ми вам скоро все пояснимо, хто ви такі і що ми про вас думаємо\’\’.

На це Міністерство закордонних справ Румунії зажадало від МЗС РФ роз\’яснень щодо висловлювань Рогозіна на адресу Бухареста.

\”МЗС Румунії розцінює цю загрозу як дуже серйозну, особливо в нинішньому регіональному контексті. Ми просимо МЗС Росії публічно уточнити, чи відображають заяви віце-прем\’єра Дмитра Рогозіна офіційну позицію уряду РФ по відношенню до Румунії як країні – члену ЄС і НАТО\”, – заявили в МЗС Румунії.

Українська правда

peredplata