У Чернівцях створена громадська рада при виконавчому комітеті міської ради (ВІДЕО)

Невдовзі при виконавчому комітеті Чернівецької міської ради почне діяти громадська рада. Туди увійдуть представники громадських організацій, котрі готові активно брати участь у вирішенні проблем міста.

За словами одного з ініціаторів створення такої ради Надії Бабинської, громадська рада є дорадчим органом, який не приймає рішень, обов\’язкових до виконання, проте структурні підрозділи міської ради зобов\’язані реагувати на звернення громадської ради.

\”Громадська рада не виконуватиме якісь дії замість чиновників. Це є той орган, який рекомендуватиме або допомагатиме у разі, якщо чиновники не справляються, або не бачать виходу з певної ситуації, – пояснює ініціатор створення громадської ради, представник факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ Андрій Гев\’юк. – Метою діяльності громадської ради є допомога у вирішенні питань місцевому самоврядуванню\”.

Свою роботу громадська рада розпочне влітку, після виборів.

Загалом ініціаторами створення такої ради стали небайдужі чернівчани, які вже сформували склад ініціативної групи, котра проводитиме установчі збори. Наразі проголосовані лише положення про громадську раду.

peredplata