В Україні заарештовано 11 рахунків Януковича

В Україні заарештовано 11 рахунків Януковича Правоохоронні органи заарештували 11 рахунків колишнього президента України Віктора Януковича, 25 рахунків олігарха Сергія Курченко, 13 рахунків екс-глави Служби безпеки України Олександра Якименка, 9 рахунків колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Про це в понеділок, 19 травня, на прес-конференції заявив глава СБУ Валентин Наливайченко.

\”Заарештовано всього 25 рахунків Сергія Курченка, 11 рахунків Віктора Януковича в Україні, 9 рахунків екс-глави МВС Віталія Захарченка, 13 рахунків екс-глави СБУ Якименка\”, – повідомив глава СБУ. Він уточнив, що це «гроші, золото і все те, що вже має залишитися в державі. Наші переконання в тому, що це потрібно повернути в бюджет».

Варто відзначити, що в.о. глави МВС Арсен Аваков підкреслив , що правоохоронці наполягають на якнайшвидшій передачі цих справ до суду і негайний їх розгляд. Нагадаємо, в ході досудового слідства встановлено, що підконтрольні олігарху Сергію Курченко компанії завдали 4 мільярди гривень збитків державі у нафтогазовій та банківській сферах. 19 травня в.о. глави МВС Арсен Аваков повідомив, що Олександр Янукович, Артем Пшонка та Олександр Клименко керували українським «олігархом» Сергієм Курченком в незаконному реекспорті нафтопродуктів.

peredplata