Хто буде губернатором Буковини?

Про це запитують газету «Час» люди та політики. І ми змушені щось відповідати.

Губернатор буде. Це точно. І буде він призначений, ймовірно, до 29 серпня. Це – дата першого засідання верховної ради нового скликання.

Як з’ясувалося, на цей час ведуться візантійські ігри довкола прізвищ майбутнього керівника ОДА.

Спочатку казали, що буде голова виборчого штабу «Слуга народу» Віталій Другановський. Не сталося. Бо Ілля Павлюк втратив силу впливу у столичному штабі. І Другановський поїхав на відпочинок. Що підтверджує думку про неможливість призначення його губернатором. Інакше він змушений був би бути на місці, під руками. Бо хтозна, коли президент приїде у Чернівці представляти голову ОДА.

Після від’їзду Друганосвького на відпочинок пішов наголос, що губернатор може стати Віктор Сідляр. Але він категорично заперечив це. Каже, що не сидів на посаді за Ющенка, не сидів – за Януковича, не сидів – за Порошенка, то й не буде сидіти – за Зеленського.

Тоді за справу взявся Богдан. І пішла чутка про якогось варягу з Черкаської області. Але Чернівці – не Черкаси і навіть не Одеса. Тут має бути свій. Чужого з’їдять через тиждень.

Хтось каже, що буде Оксана Продан. Мовляв, зняла свою кандидатуру на виборах. І за це їй дадуть посаду голови ОДА. Не дадуть!

Бо не вміщається Оксана у прокрустове ложе партії «Слуга народу». Там не можуть бути ті, хто вже був.

А Оксана Продан двічі була народним депутатом України.

Коли вже всіх претендентів перебрали, кісточки їм перемили, згадали про Папієва. Мовляв, буде від нього людина – Олег Унгурян. Не буде!

Бо Олег на другий день після виборів прямо з підвалів штабу партії «Слуга народу» виїхав на роботу до Польщі.

Кілька днів поспіль з Києва не виїжджає Валерій Чинуш. Що він робить у столиці в таку спеку?.. Куди ходить?.. З ким зустрічається?.. Про що веде мову?..

Приїде – спитаємо.

Натомість у Чернівці повернувся Максим Бурбак. Його присутність на Буковині піділлє оливи у жаркий вогонь губернаторських баталій у Чернівецькій області…

peredplata