Про перспективи членства України в ЄС говорять лідери європарламентської фракції “Оновлена Європа”.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Як і обіцяв – поставив запитання доповідачам конференції “Мабутнє Європи”, яку організували очільники європарламентської фракції “Оновлена Європа” і лідери Фламандської ліберально-демократичної партії Гі Фергофстадт (Guy Verhofstadt@guyverhofstadt) з Хільде Вотманс (Hilde Vautmans@hildevautmans).
Так от! Я публічно запитав, чи бачать лідери Європарламенту в майбутній Європі (тобто в ЄС) Україну, Молдову і Грузію та як Європарламент ставиться до проекту “Північний потік – 2”? Слово взяв відомий європейський політик Гі Фергофстадт і без будь-яких дипломатичних реверансів щиро сказав:
“Давайте бути чесними і реалістами. Першими на черзі щодо вступу в ЄС є країни Північних Балкан: Албанія, Боснія Герцеговина, Чорногорія, Північна Македонія. ЄС повинен зважити на свої можливості, потенціал і ресурси та подивитися й проаналізувати як ці країни будуть інтегруватися в ЄС. Адже ми бачимо зараз приклад Польщі й Угорщини, які регулярно порушують правила і законодавство Європейського союзу. Але ми також не говоримо, що ЄС нехтує Україною, Грузією і Молдовою. Згідно із статутом Євросоюзу ці країни мають повне право на повноправне членство в ЄС.
Тепер, щодо “Північного потоку – 2” – це політико-економічна авантюра Ангели Меркель і Володимира Путіна. Це стратегічний проект, який зачіпає інтереси усіх країн Європи і суперечить правилам Євросоюзу. Такі питання, як “Північний потік – 2″ не можуть вирішуватись однією країною ЄС. Уявіть собі що буде з Євросоюзом, якщо кожна країна ЄС буде одноосібно запроваджувати і реалізувати стратегічні проекти, які стосуються усього нашого континенту”.
Дякую шановному Гі Ферхофстадту за щирі і правдиві, хоча й не дуже втішні слова.
На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять
 
 
 
 
 

peredplata