Папієв вважає, що на Буковині варто жити

У програмі прямого ефіру “Політична кухня” регіональної телекомпанії ТВА голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв назвав топ-десятку важливих для розвитку Буковини подій 2011 року.

Підбиваючи підсумки року, що минає, він відзначив, що крайова влада і громада області можуть пишатися, що цього року головний корпус Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – колишню резиденцію митрополитів Буковини і Далмації було занесено до Списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО, завершено будівництво другої гілки газогону до міста Чернівці, за спонсорські кошти напередодні навчального року одночасно забезпечено сільські навчальні заклади одразу 30 шкільними автобусами. Добудовано злітно-посадкову смугу в Чернівецькому аеропорту і, таким чином, збережено міжнародний статус летовища, відкрито сучасний тваринницький комплекс у Горішніх Шерівцях на Заставнівщині, введено в дію сміттєсортувальний завод в Чернівцях, повідомляє прес-служба ОДА.

Серед значимих для розвитку інфраструктури і подальшого поступу регіону подій глава крайової виконавчої влади також назвав відкриття «шкіл майбутнього» у селах Молодія Глибоцького та Кам’яна Сторожинецького районів, започаткування щорічного міжнародного економічного Шумпетерівського форуму, відкриття молокозаводу в Чернівцях, проведення першого етно-фестивалю “На гостини до Івана” до 70-річчя Івана Миколайчука. “Звісно, можна було б розширити цей перелік, відзначити, скажімо, що бюджет області порівняно з попереднім роком зріс у 2011-ому у півтора рази, Буковина – єдина в державі – має аж два об’єкти “7 чудес України”, назвати чимало інших новобудов у сфері освіти, охорони здоров’я і культури, – сказав Михайло Папієв. – У топ-десятку увійшли події, які для мене є знаковими і свідчать про нашу перспективу і відповідають стратегії розвитку регіону. В основі цієї стратегії – успішність Буковини, – краю, де варто жити”.

peredplata