Прокурор Чернівецької області зустрівся з представниками Моніторингової Місії ОБСЄ

Прокурор Чернівецької області зустрівся з представниками Моніторингової Місії ОБСЄ Сьогодні, 23 травня, прокурор Чернівецької області Павло Ванзуряк зустрівся з представниками Моніторингової Місії ОБСЄ.

Свою роботу в Україні ця Місія розпочала 21 березня 2014 року. Її спостерігачі мають на меті сприяти зменшенню напруги в українському суспільстві й посиленню умов миру, стабільності та безпеки, а також допомогти відстежувати та підтримати реалізацію принципів та зобов’язань, прийнятих у рамках ОБСЄ.

Як зазначила координатор команди спостерігачів у Чернівцях Олена Некулаєску, представники Місії відвідуватимуть державні установи, зустрічатимуться з представниками органів влади усіх рівнів, правоохоронних органів, громадських організацій, національних меншин та релігійних груп, з місцевими громадами для підтримки суспільного діалогу. На Буковині працюватиме група з 30 спостерігачів.

Прокурор Чернівецької області Павло Ванзуряк, у свою чергу, запевнив, що органи прокуратури є відкритими до співпраці з усіма громадськими організаціями. Особлива увага відомства сьогодні приділена забезпеченню законності під час виборів, які відбудуться 25 травня. Для цього в прокуратурі створена спеціальна робоча група з найдосвідченіших працівників.

«Буковина – край багатонаціональний, разом із тим конфліктів на міжетнічному чи релігійному ґрунті тут нема. Також налагоджена постійна співпраця з представниками різних громадських організацій, а для більш ефективного діалогу при прокуратурі Чернівецької області створена Консультативна рада», – наголосив П.Ванзуряк.

Спостерігачі Моніторингової Місії та керівництво прокуратури Чернівецької області домовились і надалі продовжувати конструктивний діалог в рамках наданих повноважень.
Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata