Порушення в день виборів в Чернівецькій області

Порушення в день виборів в Чернівецькій областіВ Сторожинці спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував незаконну агітацію за кандидата на пост Президент України Анатолія Гриценка. Викликана міліція, написана відповідна заява до правоохоронних органів.
***
В селі Топорівці Новоселицького району біля дільниці № 730270, на зупинці автобусній і на стовпах спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА було зафіксовано агітаційні матеріали за кандидатів на пост Президента України Петра Порошенка, Анатолія Гриценка, Олега Тягнибока. (фото Топорівці)
***
В Банилові-Підгірному Сторожинецького району спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА було припинено спробу незаконної видачі бюлетеня виборцю без пред’явлення документів, що передбачені чинним законодавством. Окрім того, після розмови з головою дільничної виборчої комісії Тамарою Чернявською стало зрозуміло, що такий випадок міг бути непоодинокий. Заява про порушення була написана спостерігачем, у відповідь голова ДВК написала заяву проти спостерігача, що він перешкоджає роботі комісії.

***
Як повідомив Громадянській мережі ОПОРА Григорій Тіміш, довірена особа Порошенка в 206 окрузі, біг-борди з надписом “Навіщо олігархам влада? Щоб житувати по-новому. Не зрадь майдан!” були зафіксовані з 4 по 9 вечора 23 травня. Всього було зафіксовано три біг-борди – три в Тарашанах, один в Чагрі (Глибоцький район) та два на Новоселиччині (архів tymish.rar ).

– Це зробили конкуренти з метою дискредитації нашого кандидата. Вчора, 24 травня, направили до Глибоцького РВ УМВС Чернівецької області відповідну заяву. В той же день отримали відповідь, біг-борди на Глибоччині були зняти. Так само заяву написали заяву до Новоселицького РВ УМВС Чернівецької області. Відповіді так і не отримали.
Нагадаємо http://oporacv.org/v-chernivtsyah-bih-bord-proty-poroshenka-bez-vyhidnyh-danyh/ , біг-борд не містить вихідних даних. Зважаючи на те, що в тексті, котрий міститься на біг-борді, перефразовано лозунг виборчої кампанії кандидата на пост Президента Петра Порошенка “Жити по-новому”, можна вважати розміщення такого біг-борду передвиборною агітацією не голосувати за кандидата. Нагадаємо, що згідно ст. 64 закону України про вибори Президента:

п. 16. Забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.
***
В Хотині наразі відбуваються окрім президентських вибори міського голови. Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, в Хотині двічі передруковували бюлетені на мерські вибори через технічні помилки. Тільки в 7 ранку 25 травня дільничні виборчі комісії отримали бюлетені на вибори Хотинського міського голови.

Надія (Вірна) Бабинська, тел.: +380502104847, g.sorochan(at)opora.org.ua
Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

peredplata