Порошенко вважає необхідним переобрання Ради

Порошенко вважає необхідним переобрання РадиКандидат на пост президента України Петро Порошенко назвав три, на його погляд, головні причини для дострокових парламентських виборів в 2014 році. Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналіста «ГромадськеТБ».

Ми зараз живемо в іншій країні. І в цій іншій країні влада більше не може ігнорувати позицію людей. 85% людей вимагають розпуску парламенту», – заявив Порошенко.

«По-перше, в країні, яка є об\’єктом агресії, немає урядової коаліції, яка дозволяє швидко проводити закони, бо в парламенті один депутат голосує за 8-х. Коли український солдат голий і босий, а країна не може прийняти військовий бюджет для того, щоб заплатити йому, щоб обігріти його, щоб повернути систему тилового забезпечення – тільки тому, що хтось у парламенті не хоче голосувати. Друга позиція: має бути політична відповідальність за ті події, які відбулися в січні цього року, коли хтось намагався фальсифікованим голосуванням руками увергнути мою країну в тоталітарний режим. Це \” викинуло \” мільйони людей на Майдан і Україна заплатила сотнями життів», – пояснив Порошенко.

«Я хочу вас заспокоїти. Перед кроками щодо розпуску парламенту ми принесемо мир в Україну. Я не виключаю, що одночасно з парламентськими виборами ми зможемо вибрати місцеву владу, яка представлятиме інтереси жителів Донбасу, адже ще є третя причина – левова частина депутатів сьогодні просто нікого не представляє», – сказав він.

Нагадаємо, згідно з даними обробки 50,45 % протоколів в електронному вигляді, під час виборів президента за Петра Порошенко проголосували 53,74 % виборців, за Юлію Тимошенко – 13,08 %.

peredplata