Усіх, хто стріляв на Майдані, ідентифіковано, але вони з зоні бойових дій, – Москаль

Усіх, хто стріляв на Майдані, ідентифіковано, але вони з зоні бойових дій, - МоскальУсі, хто стріляв у лютому на Майдані по учасниках масових акцій, не з\’являються на засідання тимчасової слідчої комісії ВР, яка розслідує ті події, оскільки \”перебувають у зоні бойових дій АТО\”.

Про це в ефірі \”Подробностей недели\” заявив голова ТСК, нардеп Геннадій Москаль.

Він нагадав, що комісія була створена за фактом подій, які мали місце 30 листопада і 1 грудня, а також у січні та лютому 2014 року.

\”На розгляді ТСК – 31 епізод. Фактично відпрацьовані усі епізоди, окрім останнього, найтяжчого і найбільш заплутаного – подій, які були на Майдані 18-21 лютого, коли стріляли снайпери, автомати Калашнікова, Fort-500, і т.і.\”, – зазначив Москаль.

Чергове засідання ТСК заплановане на 13 червня, повідомив нардеп.

\”Проблема в тому, що всі, хто тоді стріляв – зараз на АТО, борються з терористами. … і це є прямий саботаж\”, – зазначив він.

Москаль уточнив, що стріляли по учасниках акцій на Майдані представники Альфи, снайпери з Держслужби охорони, підрозділ \”Сокіл\”.

\”Усіх, хто перебував у ті дні на дахах – Кабміну, АП, \”Будинку з химерами\”, готелю \”Дніпро\” – ідентифіковано. Але усі, кого ми запрошуємо – зі Служби безпеки, Нацгвардії, МВС – дають відповіді, що всі вони перебувають в зоні бойових дій, а в неофіційних бесідах кажуть, що ТСК – чи не єдина, хто заважає проведенню АТО\”, – заявив Москаль.

Також Москаль зауважив, що \”команда Захарченка добре замела сліди – сьогодні кожен може зізнатися, що стріляв тоді, але зброю (яка б довела причетність до подій) знайти буде неможливо \”.

\”Українська правда\”

peredplata