Зеленський відвідає Брюссель

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Наступного тижня Зеленський відвідає Брюссель
15 грудня у Брюсселі у приміщенні Ради ЄС (Європейської ради) відбудеться саміт Східного партнерства за участі в ній Володимира Зеленського.
Основні моменти порядку денного:
Лідери ЄС, країн-членів ЄС і країн Східного партнерства (САП) зустрінуться на шостому саміті Східного партнерства в Брюсселі 15 грудня 2021 року.
Головуватиме на засіданні президент Європейської ради Шарль Мішель. Президент Ради ЄС Шарль Мішель і Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської комісії, будуть представляти ЄС.
Серед східних партнерів, присутніх на саміті, будуть Вірменія, Азербайджан, Грузія, Республіка Молдова та Україна. Білорусь призупинила свою участь у Східному партнерстві, але ЄС продовжує співпрацювати з народом Білорусі.
Саміт підтвердить і зміцнить спільні зобов’язання підтримувати стабільність і співпрацю, проводити необхідні реформи, визначати спільні майбутні пріоритети та мобілізувати ресурси для вирішення основних проблем.
Спільні цінності та фундаментальні принципи залишаються наріжним каменем політики Східного партнерства і ляжуть в основу всіх інших елементів майбутнього порядку денного.
Послання лідерів стосуватиметься впевненості та спільної відповідальності, включаючи взаємну відданість шляху вперед, схвалення пріоритетів майбутньої співпраці та виділення необхідних засобів.
Розклад саміту:
Зустріч розпочнеться о 16.00, після чого відбудеться прес-конференція.
Партнерство спільних цінностей:
Східне партнерство має на меті зміцнити політичну асоціацію та економічну інтеграцію країн-учасниць-партнерів з ЄС. Його робота заснована на основних фундаментальних цінностях, які всі партнери зобов’язані підтримувати:
– зміцнення демократії та верховенства права
– захист прав людини та основних свобод, у тому числі прав осіб, які належать до меншин
– сприяння розвитку інклюзивних суспільств
– сприяння гендерній рівності
– забезпечення повної дотримання принципів і норм міжнародного права
На зображенні може бути: текст «EaPI Partnership Eastern»
 
 

peredplata