Ветерани чеченської війни формують батальйон для війни за Україну

Ветерани чеченської війни формують батальйон для війни за УкраїнуПредставник організації «Вільний Кавказ» Аміра Абуєва заявила, що 2000 ветеранів чеченської війни готові воювати за Україну. В організацію входять люди, які отримали поранення під час першої російсько-чеченської війни, в ній є чеченці, грузини, турки. У них є досвід бойових дій і величезне бажання протистояти імперіалістичній Росії і кадировцям.

«У всьому світі багато людей, які готові і хочуть воювати проти російського імперіалізму, тобто готові підтримати Україну у формі миротворчого батальйону», – сказала Абуєва.

Абуєва також зазначила, що вони готові в будь-який момент стати поряд з українцями, але поки що в Україні немає закону, який би дозволяв іноземні батальйони.

«Вони хочуть стати на захист України у складі миротворчого батальйону. Але, на жаль, в Україні немає такого закону, про іноземних батальйонах. Хотілося б, щоб це питання було вирішено\”, – сказала вона.

Нагадаємо, що ще в березні 2014 року було повідомлення з Чечні, що формується батальйон для війни на боці України, але вторгнення російських військ не сталося і батальйон не формували. Коли ж Росія почала масово закидати диверсантів справа зрушила з місця.

Нещодавно громадсько-політичний рух «Вільний Кавказ» опублікував заяву, в якій назвав чеченців, які прибули на Донбас воювати на стороні проросійських сепаратистів, найманцями, які не представляють героїчний чеченський народ.

«Справжні чеченці і кавказці розуміють, що свобода є свободою всіх пригноблених народів світу та керуючись цим волелюбні чеченці завжди будуть на боці братів українців», – йдеться в заяві «ГПР Вільний Кавказ», яку поширило інформаційне агентство CHECHENEWS.

«Гідні патріоти Чеченської Республіки Ічкерія, які вимушено опинилися в різних країнах Європи, з першого дня початку військової агресії Росії проти України ініціювали створення «Міжнародного миротворчого батальйону добровольців» імені героя Кавказу Джохара Дудаєва на чолі з чеченським бригадним генералом Ісою Мунаєвим, куди разом з представниками інших народів світу записалося понад 300 чеченців з метою допомогти українському народу відстояти свою свободу і незалежність у збройній боротьбі проти імперської Росії», – наголошується в заяві.

Заява Громадсько-політичного руху «Вільний Кавказ» закінчується словами «Слава Україні! Героям слава!».

Крім того, була створена петиція, яка закликає допустити до проведення АТО в Донецькій і Луганській областях досвідчених добровольців та інструкторів з числа не українських громадян, надавши їм легальний статус (сама петиція).

Чеченський народ також засудив дії кадировців-терористів в Україні. Кореспондент «Голосу Америки» Фатіма Тлисова озвучила позицію чеченського народу про події в Україні та наголосила, що бандити, яких взяв собі на службу президент Чечні Рамзан Кадиров, – це не весь народ. Багато чеченців просто залякані погрозами і терором, на яких тримається влада путінського ставленика на їх батьківщині.

Джерело

peredplata