На Черкащині медики масово вийшли із Партії регіонів

На Черкащині медики масово вийшли із Партії регіонів48 медичних працівників Черкаської районної лікарні, що в селі Червона Слобода, вийшли з лав Партії регіонів. Медпрацівники протестують проти неправомірних дій начальника районного управління медицини Олега Шимчука.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, про це вони написали у зверненні до голови первинної організації, колишнього заступника губернатора, а нині голови Черкаської райдержадміністрації Євгена Влізла.

\”Шимчука призначили на посаду в серпні. Замість якоїсь конкретної роботи він одразу взявся за фінансові потоки, – сказав голова трудового колективу лікарні Василь Чекрій. – Найперше його цікавить лікарняна каса та благодійний фонд \”Здоров\’я\”.

У жовтні медпрацівники звернулися до тодішнього голови Черкаської райдержадміністрації Михайла Склярова.

\”Скляров сказав, що це не наша компетенція, і йому краще знати, кого звільняти, а кого призначати на посаду. Після цього ми написали звернення в Адміністрацію президента. Реакції не було. Люди обурилися й написали заяви на вихід із партії. Але я про це не уповноважений говорити, бо не є членом Партії регіонів\”, – зауважив Чекрій.

Члени Партії регіонів, які написали заяви на вихід, коментувати ситуацію відмовляються.

Головлікар Микола Гуськов, який водночас очолює партійну організацію \”регіоналів\”, запевнив: \”Ніхто з партії не виходив. Ця заява вже спростована в засобах масової інформації\”.

Разом з тим, начальник управління медицини Олег Шимчук заявив: \”Звісно, є незадоволені моєю роботою. Але я нічого протизаконного не роблю. Вимога доступності й звітності благодійного фонду є в законі України про благодійництво. Лікарняну касу я перевіряю згідно вимог статуту центральної районної лікарні\”.

Слід зазначити, що Червона Слобода – найбільше село Черкаської області. Там проживають 9 тисяч 800 осіб.

Юрій СТРИГУН
Джерело: Gazeta.ua

peredplata