Турчинов заявив, що не відправляв Медведчука та Шуфрича на переговори з терористами

Турчинов заявив, що не відправляв Медведчука та Шуфрича на переговори з терористамиОлександр Турчинов стверджує, що не вів переговорів з терористами, будучи в.о. президента

Голова Верховної ради Олександр Турчинов спростовує інформацію про те, що запрошував для посередництва у переговорах з врегулювання ситуації в Донбасі екс-главу Адміністрації Президента Віктора Медведчука та депутата Нестора Шуфрича

Як повідомили в парламенті, перебуваючи на посаді виконуючого обов\’язки Президента України, спікер парламенту Турчинов не вів переговорів з терористами, пише Лігабізнесінформ.

\”Про це Олександр Турчинов публічно заявляв під час спроб терористів висувати ультиматуми українській владі. Саме тому йому ніколи не потрібні були ніякі посередники\”, – сказано в заяві Ради.

25 червня народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич заявив, що до участі в переговорах контактної групи з мирного плану для Донбасу і його Віктора Медведчука запросив на той час в.о. президента Олександр Турчинов.

23 червня в Донецьку пройшли переговори з мирного врегулювання українського кризи. На зустрічі були присутні спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, надзвичайний і повноважний посол Росії в Україні Михайло Зурабов, колишній президент України Леонід Кучма, лідер громадського руху Український вибір Віктор Медведчук, депутат з фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич, Олег Царьов, а також лідери бойовиків ДНР і ЛНР. Сторони домовилися про припинення вогню.

Пізніше заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий заявив, що українську сторону на переговорах представляв тільки екс-президент Леонід Кучма. Шуфрич і Медведчук Україну не представляли.

Джерело

peredplata