Порошенко розповів, чим не поступиться заради змін в Україні

Порошенко розповів, чим не поступиться заради змін в УкраїніПрезидент виокремив три пункти, які не можуть бути предметом обговорення.

Президент Петро Порошенко заявив, що предметом обговорення може бути все, крім державної мови, державного устрою та політики зближення України з ЄС.

Про це він сказав під час виступу на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у четвер, 26 червня.

\”Україні потрібен новий соціальний контракт, він має створити життєздатну систему управління, яка захистить громадян від зовнішніх загроз, створить необхідне підґрунтя для соціально-економічного та культурного розвитку\”, – сказав президент.

\”В той же час я заявляю, що не будуть зміни за будь-яку ціну. Є питання, які не обговорюються: унітарна держава; чинна мовна система – з одною офіційною державною мовою і необмеженою кількістю регіональних, із повною та всеохопною гарантією розвитку і використання мови кожної меншини; європейська інтеграція\”, – заявив Порошенко.

Все інше може бути предметом широкого обговорення, сказав президент, запевнивши, що це обговорення вже відбувається, передає Українська правда.

Крім того, говорячи про вирішення проблем на Сході України, Порошенко зазначив, що окремою проблемою є \”відновлення економіки Донецького регіону\”.

\”І мені дуже приємно, що ми з нашими партнерами з Європейського союзу і США розробили окрему програму створення робочих місць, яка передбачає залучення великої кількості інвестицій. Вона включає проект програми економічного відновлення регіону\”, – заявив Порошенко.

Також він наголосив, що питання розподілу коштів між центром та регіоном буде належним чином вирішено.

\”У повній відповідності із Європейською хартією місцевого самоврядування влада в Україні буде децентралізована моїм проектом Конституції\”, – запевнив Порошенко.

Нагадаємо, що під час свого виступу Порошенко також заявив про плани провести дострокові вибори в Раду в жовтні. Президент зазначив, що вибори – кращий спосіб виключення партій з політичного життя країни.

Джерело

peredplata