Кличко відкрив школу в Хотині + ФОТО

Кличко відкрив школу в Хотині + ФОТОВперше за 16 років у місті Хотин (Чернівецька обл.) після реконструкції була відкрита єдина у місті та районі дитячо-юнацька спортивна школа. Завдяки участі у проекті Фонду братів Кличків «Старт до успіху!» великий комплекс отримав найбільші капіталовкладення з часу заснування у 1958 році. Привітати мешканців міста, району та області, які завітали на відкриття, приїхав засновник благодійної організації Віталій Кличко.

Хотинська ДЮСШ – єдиний осередок спортивного життя не лише у місті, але й в районі. Як і більшість таких спортивних закладів, школа дісталась у спадок юним спортсменам ще з радянських часів: капітального ремонту не проводилось, обладнання морально застаріле та фізично зношене. Разом з тим, сюди тягнуться діти з інших селищ та містечок, аби лише мати можливість займатися спортом – в їхніх школах та населених пунктах просто немає спортивних залів. А тут працює 7 секцій, де діти до 16 років мають змогу займатися гандболом, футболом, баскетболом, дзюдо, боксом, шахами та іншими видами спорту.

Кличко відкрив школу в Хотині + ФОТО«Перемога в усьому, не лише у спорті – це наш принцип та наша мета. Але з перемогами не народжуються – їх здобувають. Тому дуже важливо, що діти мають на старті. Заняття спортом у комфортних умовах та під наглядом досвідчених тренерів може стати стартом до успіху. Діти будуть не лише здорові, але й зайняті – адже відтепер у них є всі умови для фізичного виховання, гармонійного розвитку та становлення як особистості», – сказав Віталій Кличко.

Кличко відкрив школу в Хотині + ФОТОЗа рахунок коштів Фонду Братів Кличків були відновлені спортивні зали, замінені вікна та прогнила підлога, відремонтовані додаткові приміщення – усього на суму 1 млн.300 тис.грн. Не залишились осторонь від спільної справи і обласний, міський та районний бюджети, які взяли на себе витрати з перекриття даху, освітлення всього комплексу, ремонту одного з залів. Щомісяця в оновленій школі навчатимуться 1500 дітлахів з 39 населених пунктів регіону – шкільними автобусами двічі на тиждень їх будуть привозити до Хотину. Таким чином, в ДЮСШ навчатимуться 25% всіх школярів Хотинського району. До кінця року на базі комплексу розпочне свою роботу Федерація боксу та Федерація шахів.

Кличко відкрив школу в Хотині + ФОТОНагадаємо, що упродовж року Фонд вже відкрив оновлені спортивні школи у містах Камянець-Подільський (Хмельницька обл.), Горлівка (Донецька область) та у Києві. На черзі – школи у м. Сєверодонецьк (Луганська область) та Севастополь (АР Крим).

Кличко відкрив школу в Хотині + ФОТО

peredplata