На Буковині співробітники СБУ викрили корупційне правопорушення чиновника обласної ради. За даними БукІнфо, мова може йти про Валентина М.

На Буковині співробітники СБУ викрили корупційне правопорушення чиновника обласної ради. За даними БукІнфо, мова може йти про Валентина М.Співробітники СБУ викрили посадовця Чернівецької обласної ради, який допоміг своїй родичці перемогти у тендері. Чиновник очолював конкурсну комісію з відбору суб\’єктів, які визначають оціночну вартість земельних ділянок

Як повідомили БукІнфо у прес-службі УСБУ в Чернівецькій області, встановлено, що у 2013 році службовець, всупереч вимогам законодавства, двічі допустив до участі в конкурсі єдиного претендента та визнав його переможцем. На підставі затверджених ним протоколів Чернівецькою обласною радою було укладено угоди, за якими перераховано кошти з державного бюджету на користь підприємства.

Правоохоронцями виявлено, що директором підприємства-переможця виявилась донька посадовця. Свідомо порушуючи вимоги Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та Кодексу України про адміністративні правопорушення, посадовець не повідомив свого безпосереднього керівника, а також Чернівецьку обласну раду про наявність у нього конфлікту інтересів.

Протокол про адміністративне правопорушення за ч. І ст. 172-7 КУпАП скеровано до Шевченківського районного суду м. Чернівці.

P.S. Як стало відомо БукІнфо із достовірних джерел, мова може йти про високопосадовця Чернівецької обласної ради Валентина М.

За матеріалами: Джерело

peredplata