Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 996 заяв про злочини.

У Нововоронцовському районі Херсонської області 25 жовтня слідчим відділенням Нововоронцовського райвідділу УМВС України в Херсонській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом безвісти відсутньої з 4 жовтня жительки одного з сіл району. В результаті оперативно-розшукових заходів затримано раніше судимого 24-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 4 жовтня на полі біля свого села під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй 36-річній співмешканці.
У місті Сімферополі 23 жовтня на вулиці було знайдено мертвою з травмою голови 51-річну жительку Сімферопольського району Автономної Республіки Крим. За висновком судово-медичної експертизи, проведеної 25 жовтня, її смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано її чоловіка – 57-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 24 жовтня на вулиці згаданого міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй дружині.
У місті Черкасах 25 жовтня до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні Черкаського професійного автодорожнього ліцею закладено вибухівку. На час проведення обстеження було евакуйовано понад 100 учнів та викладачів зазначеного навчального закладу. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив раніше судимий 16-річний безробітний місцевий житель.
У полі Черняхівського району Житомирської області 26 жовтня 41-річний місцевий житель під час незаконного полювання, з власної необережності, пострілом із зареєстрованого мисливського карабіну поранив у живіт свого 43-річного односельця. Зброю вилучено.
У місті Красноармійську Донецької області на вулиці затримано 55-річного жителя міста Димитрова зазначеної області, у якого вилучено 2 кг вибухівки та п’ять електродетонаторів.
У місті Чернігові на вулиці затримано 60-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено гранату Ф-1.
У місті Києві працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з комунальних підприємств. Вони впродовж 2009-2010 років, отримавши від населення кошти за комунальні платежі, не здійснили передбачені перерахунки за спожиту теплову енергію для потреб центрального опалення споживачам, у яких встановлені лічильники. У результаті цього останніми зайво було сплачено понад 20 млн. грн. комунальних платежів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.
У Закарпатській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з комунальних підприємств міста. Вона вимагала та отримала 200 євро хабара від жителя міста Ужгорода за прискорене виготовлення технічного паспорту на його квартиру. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
На Черкащині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця Державної податкової інспекції Шполянського району. Він вимагав та отримав 4 тис. грн. хабара від приватного підприємця за прискорення постановки на облік й видачу документів платника податків. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
У Запорізькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього посадовця інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в зазначеній області. Вона в 2009 році не склала протокол про адміністративне правопорушення відносно посадових осіб одного з приватних підприємств за виконання, без відповідного дозволу, монтажно-будівельних робіт із реконструкції палацу культури в місті Мелітополі. У результаті цього державі було завдано збитків, у вигляді несплати штрафу, на суму майже 200 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

peredplata