Кільце сил АТО навколо Донецька ущільнюється – РНБО

На заході Донбасу ущільнюється кільце навколо Горлівки та Донецька. Розширюється зона контролю довкола аеродрому Донецьк. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає УНН.

Загалом по трьох напрямках сили АТО володіють ініціативою та нарощують відчутну перевагу.

Росія продовжує стягувати війська на кордон з Україною. На російську залізничну станцію “Ліхая” Ростовської області прибув ешелон бронетехніки Збройних сил Російської Федерації (близько 100 одиниць), яка колоною висунулася в напрямку н.п. Новошахтинськ Ростовської області.

На окупованій українській території в районі села Стрілкове Херсонської області зафіксовано нарощування живої сили та військової техніки Російської Федерації. Крім цього, підрозділи російських Збройних сил розпочали мінування української водної акваторії Азовського моря навколо захоплених газовидобувних установок. Прикриття мінування здійснюють два російських ракетних катери.

Якщо вибухи лунають у центрі Донецька, то це точно не сили АТО завдають ударів. Адже робота з блокування шляхів постачання терористів українськими силовиками ведуться у передмісті\”, – сказав він.

Нагадаємо, радник очільника МВС З.Шкіряк повідомив, що українські вояки увійшли в Сєвєродонецьк, затисли ворога в Лисичанску, Попасній та Рубіжному, відрізали від важливих шляхових магістралей.

Також нагадаємо, у прес-центрі АТО зазначили, що протягом ночі терористи здійснили обстріли позицій АТО та намагалися вирватися із оточення.

peredplata