Сили АТО відрізали терористів від постачання зброї й захопили у полон 35 російських найманців – РНБО

Сили АТО відрізали терористів від постачання зброї й захопили у полон 35 російських найманців - РНБОНезважаючи на трагедію з малайзійським літаком та сьогоднішню заяву президента Росії Володимира Путіна про плани відновити мир, терористи продовжують вести активні бойові дії на Сході України. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає УНН.

\”Так, за минулу добу озброєні російські найманці обстріляли блокпости та позиції підрозділів Збройних сил України в районах населених пунктів Дмитрівка, Маринівка, Кодима, Новокалиново, Солодке, Красна Гора, Червонопартизанськ, Олександрівка, Ільєнко, Предтечно та Луганськ.

Також учора відбувся бій у районі населеного пункту Червонопартизанськ Луганської області. Терористи не змогли прорватися та відступили. Втрат серед прикордонників немає.

Завдяки професійним діям українських військових під час бойових зіткнень в районах Лисичанська, Рубіжного, Сєверодонецька та в передмістях Луганська, терористи зазнали великих втрат. Зокрема, члени незаконних збройних формувань у паніці спробували прорватися з оточеного Лисичанська колоною техніки, подібно до того, як це було під Слов’янськом. Але бандити потрапили у вогневий мішок, створений підрозділами Збройних сил України. Як результат, три одиниці техніки терористів згоріли на місці бою, а рештки терористів розбіглися та повернулися до заблокованого міста. Окрім того, українські військові захопили у полон 35 найманців, серед яких більшість громадян Росії, зокрема, з Кавказу.

Окрім того, вчора у Луганську сили АТО відрізали терористів від каналів постачання зброї та боєприпасів. Розуміючи це, бандити чинять шалений опір українській армії і розстрілюють з гранатометів житлові будинки у передмісті Луганська, що призводить до смертей серед мирних мешканців\”, – повідомив А.Лисенко.

Нагадаємо, координатор групи \”ІО\” Д.Тимчук повідомляв, що в результаті дій сил АТО основні угруповання терористів на території Луганської та Донецької областей відрізані від забезпечення.

Також нагадаємо, вчора Д.Тимчук повідомив, що сили АТО знищили штурмову групу терористів.

peredplata