Турчинову-молодшому прийшла повістка у військкомат

Кирила, єдиного сина спікера Верховної Ради Олександра Турчинова, запросили до військового комісаріату. Про це розповіла дружина спікера, пише ZIK.

Турчинову-молодшому прийшла повістка у військкомат

Анна Турчинова повідомила, що хлопець поки вдома, незважаючи на виклик до військкомату: «Він там був, відповів на всі питання, які їх цікавили».

Однак, якщо 21-річний молодий чоловік вирішить іти служити, вона перешкоджати не буде: «Якщо треба, значить – треба. Йде захоплення української території, і тут не вибирають. Це ж Батьківщина – її хтось повинен захищати».

Нагадаємо, що Турчинов підписав третій Закон «Про часткову мобілізацію». Згідно з документом, військкомати чекають офіцерів, сержантів запасу і рядових, які мають досвід армійської служби і володіють необхідними в зоні АТО спеціальностями, а також добровольців без досвіду.

Раніше Кирило Турчинов військову службу не проходив: після школи вступив на юридичний факультет Київського національного економічного університету, звідки на четвертому курсі перевівся в Академію праці, соціальних відносин і туризму.

«Кирило нещодавно закінчив магістратуру, захистив диплом. Тепер його можуть призвати», – пояснила дружина спікера.

Як зазначають «Вести», Турчинов-молодший, як і його батьки, протестант. Пастор церкви «Слово життя», яку відвідують Турчинови, каже, що баптист Кирило має можливість проходити альтернативну службу.

«Наше вчення не забороняє брати зброю в руки. Але будь-який парафіянин може звернутися до мене і взяти довідку про те, що він – дійсний член церкви. Це дає йому право допомагати престарілим, у воєнний час доглядати за пораненими і так далі. Але у мене ніхто таку довідку не просив», – говорить пастор Володимир Кунець.

peredplata