Глава Генштабу розповів, коли закінчиться АТО

Глава Генштабу розповів, коли закінчиться АТОНачальник Генерального штабу генерал-лейтенант Віктор Муженко вважає, що активна фаза АТО може бути завершена раніше, ніж через місяць

«Я не хотів би називати конкретні терміни, але активна фаза буде завершена в недалекому майбутньому. Я думаю, що … Не хочу наперед загадувати, називати кількість днів і місяців. Напевно, це буде раніше, ніж через місяць », – сказав глава Генштабу.

На питання, чи потрібна в даний момент Україні та масштабна третя хвиля мобілізації, яку підтримав не так давно парламент, Муженко відповів: \”Мобілізація потрібна, але, напевно, в трохи менших обсягах, ніж це було задекларовано. Напевно, ми до цього прийдемо і чисельність мобілізованих буде менше, ніж планувалося \”.

Нові мобілізовані, за словами глави Генштабу, будуть спрямовані на укомплектування частин забезпечення для того, щоб бойові підрозділи звільнити від виконання невластивих їм завдань.

Як повідомляли «Коментарі», в РНБО 8 липня повідомили, що підконтрольна незаконним збройним формуванням Донбасу територія скоротилася вдвічі.

На сьогоднішній день сили АТО на Сході України звільнили вже понад 60 населених пунктів.

peredplata