Сім\’ї мобілізованих звільнять від квартплати – Порошенко

Сім'ї мобілізованих звільнять від квартплати - ПорошенкоПрезидент України відкрив питання про підйом добробуту і престижу військовослужбовців.

На зустрічі з волонтерами, які надають підтримку та допомогу силовикам, президент Петро Порошенко заявив про необхідність звільнити від сплати квартплати членів родин бійців, які захищають Україну в зоні АТО.

\”Я прошу доцільно співпрацювати з органами місцевого самоврядування відносно до тих, хто знаходиться у зоні АТО, і звільнити на час перебування в АТО від сплати квартирної плати. Я впевнений, що це буде не тільки і не стільки матеріально, але символом того, що на сьогоднішній день наше з вами спільне завдання – підняти престиж військовослужбовця, який захищає Україну\”, – як повідомляє УНІАН, заявив президент України.

Крім того, Порошенко звернув увагу на необхідність допомоги в організації лікування, оздоровлення, реабілітації, соціальної адаптації, працевлаштування учасників АТО, а також необхідності зберігати зарплату на постійному місці роботи мобілізованого.

Нагадаємо, що Порошенко доручив звільнити відповідальних за тендери керівників Міноборони.

Джерело

peredplata