Европа проти Росії

Европа проти РосіїНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Берліну:

-В Берлiнi завершилась чотиристороння зустрiч глав МЗС України, Німеччини, Франції та Росії щодо врегулювання конфлікту на сході України та подальших взаємин мiж Україною та Росiєю в свiтлi пiдписаної Угоди про асоцiацiю з ЄС.

Переговори тривали понад п\’ять годин. Мiнiстр закордонних справ України Павло Клiмкiн коротко повiдомив що переговори були складними. В момент написання цього повiдомлення Павло Клiмкiн був в дорозi до нашого посольства в Берлiнi з урядової Вiлли Борсiг, де вiдбувались переговори.

Як заявив перед початком зустрічі глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр, міністри з\’їхалися до Берліна для того, «щоб спробувати зробити кроки у напрямку до припинення вогню». За словами міністра, гарантії на успіх немає, але можливість для консультацій необхідно використовувати.

Тут варто зазначити, що перед тим, як розпочалась зустрiч у чотиристоронньому форматi глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр та мiнiстр закордонних справ РФ Сергiй Лавров провели окрему неформальну зустрiч за чаркою червоного вина. Лавров уламував Штайнмаєра натиснути на Клiмкiна. А Павло Клiмкiн тим часом дав iнтерв\’ю нiмецькому радiо Deutschlandfunk. Пiд час цього iнтерв\’ю вiн висловив думку, що було б дуже добре для України одержати вiйськову допомогу вiд НАТО.

peredplata