Гуманітарний конвой прибув до Луганська на тлі протестів Києва та Заходу

Гуманітарний конвой прибув до Луганська на тлі протестів Києва та ЗаходуВІДЕНЬ, 23 серпня – Agency EUROATLANTICA. Спостерігачі ОБСЄ на російському прикордонному пункті \”Донецьк\” повідомили, що в Україну до вечора п\’ятниці поїхала 221 вантажівка російського гуманітарного конвою, в тому числі близько 200 вантажівок і більше 20 супроводжуючих автомобілів. Спочатку Росію покинули 227 вантажні машин, але шість потім повернулися, говориться в повідомленні.

Всього в конвої з російською гуманітарною допомогою 280 вантажівок. Представник луганської міськадміністрації раніше заявив, що всі вантажівки досягли міста. Прикордонна служба України повідомила, що в країну в\’їхали 227 автомобілів.

\”22 серпня до 15.55 в загальній складності 227 автомобілів пройшли через прикордонний пункт\” Донецьк \”у бік кордону між Росією і Україною. Із загального числа автомобілів 37 були перевірені. Крім того, 27-30 із загального числа в 227 складали автомобілі підтримки, решта – вантажівки \”, йдеться в спеціальній доповіді Місії ОБСЄ зі спостереження за кордоном, опублікованому ОБСЄ пізно ввечері в п\’ятницю.

Спостерігачі уточнили, що допоміжні автомобілі – це карети швидкої допомоги, автотопливозаправщики і ремонтні автомобілі.

peredplata