Порошенко і Европа

Порошенко і ЕвропаНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Візит Петра Порошенка до Брюсселя завершився. Під час цього візиту в українського президента відбулось 12 офіційних зустрічей. З найгостріших та найболючіших питань. Так! Україна буде розвивати тісне військово-технічне співробітництво з країнами-учасницями Європейського союзу на двосторонььому рівні, оскільки це не є компетенція ЄС в цілому. Зокрема питання військово-технічного співробітництва буде конкретно обговорюватись 4-го й 5-го вересня в Уельсі(Великобританія) під час саміту НАТО. В ході прес-конференції Петро Порошенко підтвердив, що 18 вересня він відвідає Вашингтон, де зустрінеться з керівнитвом США.

Петро Порошенко закликав ЄС застосувати супроти Росії поглиблені секторальні санкції третього рівня. Він висловив сподівання, що його прохання лідери країн ЄС задовольнять і це підштовхне Путіна до виконання мирного плану, запропонованого Петром ПОрошенком у Мінську.

Щодо практичних результатів сьогоднішньої зустрічі: ЄС виділяє 1млрд. Євро для української макроекономіки, а також 250 млн. Євро безповоротної позики \”в цей складний для України час\”.

Ну й на завершення. Політична сила Петра Порошенка – Блок Петра Порошенка – одержала офіційне запрошення стати асоційованим членом провідної європейської політсили \”Європейська народна партія\”.

peredplata