Луганську область можуть розділити на дві частини – Верігіна

Скоріше за все, Луганська область буде розділена на дві частини. Про це в ефірі ТВі повідомила в.о. голови Луганської держадміністрації Ірина Верігіна, передає УНН.

\”Зараз дійсно йде війна за незалежність України. Те, що відбувається в Луганській області, потрібно знати і бачити. Я так розумію, що Луганська область буде розділена на 2 частини\”, – повідомила І.Верігіна.

За її словами, що сьогодні під контролем української армії перебуває 10 районів регіону, а також 3 звільнених міста: Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне.

\”Більша частина Луганської області знаходиться під контролем терористів. Можливо вона територіально не більша. Проте там більше промисловості, шахт, більше населення живе саме на цій території. І потрібно людям пояснити як будуть жити на цій території, тому що ця територія, яка не підконтрольна українській армії, вона контролюється терористами\”, – додала І. Верігіна.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що українська влада не зробила жодних поступок щодо територіальної цілісності України.

Також Петро Порошенко розповів, що Мінський протокол не передбачає федералізації України, а так звані ЛНР та ДНР взагалі не згадуються у документі, а також, що даний проект передбачає повернення контрольованої бойовиками території під український суверенітет.

Як відомо, 5 вересня між представниками України, Росії, ОБСЄ та сепаратистами було підписано протокол про припинення вогню, починаючи від 18:00 того ж дня.

peredplata