На Буковині розпочалась операція \”Мобільний телефон\”

Як повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області у місті розпочалась операція \”Мобільний телефон\”. У спеціальному рейді разом з працівниками ДАІ взяли участь представники засобів масової інформації.

На Буковині розпочалась операція "Мобільний телефон"

Як зазначає тимчасово виконуючий обовязки начальника УДАІ УМВС України в Чернівецькій області полковник міліції Вадим Сушинський, автоінспекція з допомогою преси має на меті якомога ширше поінформувати учасників дорожнього руху про заборону користуватись мобільним зв’язком за кермом транспортного засобу, тримаючи телефон у руці.

Впродовж години один з екіпажів дорожньо-патрульної служби виявив на вулицях міста понад десяток випадків нехтування водіями цієї заборони. Більшості громадян зроблено попередження. Втім, складено також і адміністративний протокол на порушника, що засвідчує принципову позицію автоінспекторів щодо дотримання водіями передбаченої правилами дорожнього руху норми. Нагадаємо, її порушення карається штрафом від 425 до 510 гривень,а при створенні аварійної ситуації — 850 гривень, можливе також позбавлення права керування транспортними засобом на термін від 6 до 12 місяців.

Отож, радимо кожному, хто сідає за кермо автомобіля, впроваджувати у водійську практику цивілізовану звичку утримання від розмов по «мобілці», використовувати для цього відповідну гарнітуру, бути в подібних ситуаціях такими ж відповідальними, як і при користуванні пасками безпеки.

peredplata