НАРОДНОМУ РУХУ УКРАЇНИ — 25

ЗВЕРНЕННЯ
професорів Олега ПАНЧУКА, Леонтія САНДУЛЯКА, Тараса КИЯКА та інших членів Оргкомітету з нагоди 25-ї річниці від дня заснування
Народного Руху України на Буковині

НАРОДНОМУ РУХУ УКРАЇНИ — 25«Ми не лукавили з тобою,
Ми просто йшли,
У нас нема зерна неправди за собою»

Ці рядки Великого Кобзаря можуть цілком заслужено бути гаслом перших рухівців на Буковині, які самовіддано піднялися на боротьбу з комуністичною системою, ризикуючи втратити працю, добробут, волю і, можливо, навіть найдорожче. Не гребуючи ані часом, ані здоров’ям, будили й запалювали тисячі патріотів нашого краю на прю задля омріяної Незалежності України, яка дарувала найвище благо громадянина – бути господарем у власному домі. Нами рухали віщі слова Каменяра:

«Ти, брате, любиш Русь,
Як хліб і кусень сала,
А я її буджу,
Щоби вона не спала»

Ми прийшли до нашої спільної перемоги. Але боротьба ще далека до завершення. Внутрішні та зовнішні вороги гальмують наш поступ. Про все це як ретроспективно, так і на перспективу, критично оцінивши сьогодення, ми поговоримо на урочистій академії 18-го вересня 2014р. починаючи з 10-00 год у Мармуровій залі Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича (вул.Коцюбинського, 2), куди запрошуються колишні і нинішні рухівці, представники патріотичних партій, громадських і молодіжних організацій, адміністративних органів, журналісти, всі небайдужі.
Слава Україні!

peredplata