Порошенко розказав, яка насправді статистика війни на Донбасі – ЗМІ

На умовах анонімності нардепи поділилися подробицями таємного засідання Верховної Ради. Тоді президент Петро Порошенко повідомив про кількість знищеної техніки, полонених і загиблих.

Сумну і шокуючу статистику повідав також головнокомандувач Збройних Сил Віктор Муженко, пише видання \”Новое время\”.

Один з депутатів фракції \”УДАР\” заявив, що, за словами президента, Україна втратила у боях більше половини своєї військової техніки.

\”Сказав, що 58% української військової техніки знищено. Ще була інформація про загиблих, дезертирів і полонених, яку я не хочу навіть озвучувати, щоб не деморалізувати суспільство\”, – розповів журналістів один з ударівців. Інший депутат, який також не побажав називати свого імені, озвучив кількість полонених бійців, яку депутатам повідомили у парламенті.

\”Президент сказав, що за чотири дні в полон потрапили майже дві тисячі наших військових\”, – заявив політик. Порошенко прибув до Ради, аби вмовити депутатів проголосувати за закони про статус частини Донбасу і амністію бойовиків. Він попросив народних обранців \”почути його і зупинити війну\”, додавши, що в іншому випадку втратять половину України. Як повідомлялося раніше, днями у Раді з\’явилися законопроекти про скасування особливого статусу Донбасу та амністії бойовиків.
Джерело

peredplata