Яценюк – прем\’єр, Гройсман – спікер – коаліційний компроміс

Блок Петра Порошенка і \”Народний Фронт\” досягли коаліційної угоди щодо принципів формування Кабміну і керівництва Верховної Ради. Всупереч очікуванням, квотного розподілу посад в уряді не буде. Прем\’єром залишається Арсеній Яценюк, і він сформує уряд \”під себе\”. Про це повідомляє \”Обозреватель\”.

Яценюк - прем'єр, Гройсман - спікер - коаліційний компроміс

Яценюк взяв на себе зобов\’язання спочатку провести серйозну реформу Кабінету міністрів, зменшити кількість міністерств, скасувати посади віце-прем\’єрів, на наступному етапі – провести серйозні зміни в економіці. За Блоком Петра Порошенка залишаються контрольні інститути влади.

Спікером парламенту стає Володимир Гройсман, відповідно – він же буде лідером більшості.

Одночасно відразу кілька джерел підтвердили, що сторони \”практично досягли угоди\” з приводу принципів формування коаліції, і залишаються тільки \”незначні деталі\”.

Як повідомляв \”Обозреватель\”, з\’явилася інформація, що президентський \”Блок Петра Порошенка\” і прем\’єрський \”Народний фронт\” досягли домовленості про формування коаліції за результатами виборів до Верховної Ради, згідно з якою Арсеній Яценюк, швидше за все, збереже за собою крісло прем\’єра.

Нагадаємо, за словами заступника глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа, більшу частину угоди про коаліцію в новообраній Верховній Раді складають домовленості про реформи.

Вчора керівник виборчого штабу \”Блоку Петра Порошенка\” Віталій Ковальчук заявив, що на посаду прем\’єр-міністра України претендують щонайменше два кандидати .

peredplata