«Свобода» заявила: Садовий та українофоби принизили Бандеру

«Свобода» заявила: Садовий та українофоби принизили БандеруФракція ВО «Свобода» у Львівській міській раді заявила, що спільними зусиллями мера Львова А. Садового, нардепів-українофобів та донецьких олігархів, Степана Бандеру було символічно принижено. Причиною цього стало те, що львівському аеропорту не присвоєно ім’я українського героя.
Відповідну заяву фракції на сесії ЛМР 10 листопада зачитав заступник голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Юрій Михальчишин.

Михальчишин нагадав, що сесія ЛМР 62 голосами підтримала запит про присвоєння львівському аеропорту імені Бандери. До того ж президент Янукович зазначив, що відповідне рішення буде приймати місцева влада. Після цього промоційний портал міста VisitLviv.net провів голосування щодо назви львівського аеропорту. У ньому взяло участь 12 258 користувачів Facebook. Перемогла пропозиція назвати аеропорт на честь засновника міста короля Данила Галицького, друге місце посіла назва на честь Степана Бандери, на третьому місці – назва «Аеропорт Львів».

На думку депутатів, Садовий під час публічних коментарів дав зрозуміти, що не поділяє бажання львів’ян присвоїти новому летовищу ім’я славетного Провідника. «У цьому міський голова виявив дивовижне порозуміння з позицією депутата ВРУ від КПУ Є. Царкьовим. Синхронність запущеного таємно від сотень львів’ян голосування та україножерського випаду парламентського комуністичного динозавра – очевидна.», – каже Михальчишин.

«Окрім того, про абсурдність і безглуздість ідеї визначати назву західних повітряних воріт держави на сторінці в соціальній мережі, що відвідується в тому числі неадекватними громадянами, свідчать результати варіантів «імені Муаммара Каддафі» та «імені Чака Норріса». Втім, ігноруючи позицію депутатського корпусу Львівської міської ради та думку сотень тисяч львів’ян, за повідомленнями мас-медіа, 7 листопада 2011 р. міський голова А. Садовий скерував офіційне подання до Кабінету міністрів України з проханням присвоїти аеропорту Львова ім’я Данила Галицького.

Не гаючи часу, розпорядженням Кабінету міністрів 9 листопада 2011 р., під час засідання уряду за поданням віце-прем’єр-міністра – міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, львівське летовище отримало назву «імені Данила Галицького».

Отже, спільними зусиллями А. Садового, парламентських депутатів-українофобів та донецьких олігархів, Степана Бандеру було символічно принижено, а покоління львів’ян позбавлено права на історичну пам’ять.

Степан Бандера став символом героїчного духу опору, нескореності та ідеалізму, живим втіленням політичного обличчя Львова. Прислужництво перед донецькою олігархічною елітою, що ненавидить світлий образ Бандери на генетичному рівні, з боку міського голови А. Садового стало символічним плювком у душі мільйонів українців, які загинули у збройній боротьбі та сьогодні змагаються за краще майбутнє для своєї країни.

Незважаючи на рішення продажних буржуазних судів, шахрайські мережеві «голосування», Бандера залишається жити в серцях мільйонів українців», – йдеться в заяві.

Довідка ЗІКу.

Міжнародний аеропорт «Львів» отримав назву на честь засновника міста – короля Данила Галицького.

Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України прийнято сьогодні, 9 листопада, під час засідання уряду за поданням віце-прем’єр-міністра України – міністра інфраструктури Бориса Колеснікова. Про це ЗІКу повідомила прес-служба МІУ.

На переконання віце-прем’єр-міністра України, пропозиція назвати львівський аеропорт іменем засновника міста Львова короля Данила Галицького є вдалою. «Думаю, що це – цілком в дусі часу, в дусі того, як називаються аеропорти в світі», – зазначив Борис Колесніков.

Окрім того, віце-прем’єр-міністр висловив переконання, що ця назва є «об’єднавчою».

Джерело

peredplata