Україна не збирається припиняти поставки енергії в Крим і на Донбас

Україна не збирається припиняти поставки енергії в Крим і на Донбас Україна не має наміру припиняти постачання енергоносіїв в анексований Росією Крим і частково захоплений бойовиками Донбас.

Про це в інтерв\’ю журналу \”Новое время\” заявив міністр палива і енергетики Юрій Продан.

\”Крим на даний момент платить за електроенергію навіть за вищими тарифами, ніж українські споживачі. Поки рішення про їх відключення не приймалися\”, – сказав він.

Також поки триватиме постачання газу та електрики на Донбас.

\”Зараз на державному рівні прийнято рішення про те, що поставки газу і електроенергії туди припинятися не будуть. При цьому є розрахунок на те, що спеціально прийнятий закон дозволить компенсувати витрати енергетичним підприємствам за рахунок скорочення виплати пільг і субсидій цим територіям. Поки є таке рішення. Ми його виконуємо\”, – додав міністр.

При цьому він визнав, що поставки на Донбас Україні дорого обходяться.

\”Це 1,2 – 1,5 млрд кубометрів газу на весь осінньо-зимовий період. Помножте на ціну в $378 (за 1 тис. кубометрів). І ще за електроенергію вони вже винні мільярда два гривень. Недешево\”, – сказав Продан.

Як відомо, наприкінці жовтня глава НАК \”Нафтогаз України\” Андрій Коболєв допускав прийняття рішення про відключення Донбасу від поставок газу.
УП

peredplata