П\’ять партій підписали коаліційну угоду

\”Блок Петра Порошенко\”, \”Народний фронт\”, \”Самопоміч\”, Радикальна партія і партія \”Батьківщина\” сьогодні вночі узгодили позиції й підписали проект тексту коаліційної угоду.

Про це повідомляє прес-служба \”Блоку Петра Порошенка\”.

П'ять партій підписали коаліційну угоду

Офіційна презентація тексту коаліційної угоди за участі представників та лідерів політичних сил відбудеться у п\’ятницю о 12.30.

Представник \”Блоку Петра Порошенка\” Віталій Ковальчук після підписання зазначив, що політичні сили створили \”дороговказ для нашої країни на найближчі п\’ять років\”. \”Тому три тижні, які було витрачено на узгодження коаліційної угоди – це дуже стислий термін\”, – додав він.

Водночас Ковальчук зауважив, що у перемовинах були певні суперечності і дискусії, проте було закладено фундамент для подальшої продуктивної співпраці.

\”Маємо надію, що суспільство отримає повну презентацію цього документа і ми, безумовно, його підпишемо 27 листопада, коли відкриється перше засідання Верховної Ради VIII-го скликання\”, – наголосив представник БПП.

Політик також пояснив, що \”Блок Петра Порошенка\” в його особі останнім поставив підпис під угодою, щоб \”надати можливість нашим колегам, як найбільша фракція, викласти свою думку і підтвердити її письмово, після чого ми, безумовно, підтримали всі ті напрацювання, які є\”. \”Тут не треба шукати жодної інтриги\”, – додав він.

Ковальчук також висловив сподівання, що у ВР буде не просто парламентська, а конституційна більшість, що дозволить ухвалити зміни до Конституції. Зокрема, щодо децентралізації та скасування депутатської недоторканності.

Представник \”Блоку Петра Порошенка\” також повідомив, що прем\’єр-міністр Арсеній Яценюк був присутній під час підписання, аби потім спільно погодити з усіма представниками фракцій публічну презентацію коаліційної угоди. \”Для нас було принципово, що ми парафуємо, як робоча група, цю Коаліційну угоду, але вважаємо за необхідне, щоб презентували для суспільства її лідери політичних сил\”, – сказав Ковальчук.

peredplata