Спроба реваншу регіоналів на Буковині?

Спроба реваншу регіоналів на Буковині?Виконуючий обов\”язки голови ОДА, обраний народний депутат ВРУ Іван Рибак жорстко відреагував на провокації регіоналів у облраді.

Майже перед самою річницею Революції гідності, на сесії облради виступив один з «ідейних регіоналів» Олег Унгурян. Суть його спітчу проста – облрада, де приховану більшість мають регіонали, має дати свою «пропозицію», щодо нового голови Чернівецької ОДА. Цинізму не має меж…
Ця обласна рада має юридичне право, але не має морального права робити подібні речі. Я розумію, дехто зараз вирішив зіграти свою останню політичну гру. Її суть – внести розбрат в демократичний табір і у конфлікті «порішати» свої питання, уникнути люстрації та заскочити в останній вагон місцевої політики. Але пан Унгурян та інші люди,які задумали пограти в цю авантюру, помиляються так само, як і коли рік тому з трибуни Антимайдану, Олег Миколайович Унгурян розказував,що Буковина підтримує Януковича.
Будь-яка кандидатура, яка буде подана, отримає від громадськості «чорну мітку». Вони просто спалять цю людину, в незалежності від її прізвища. Вони чудом уникли люстрації, але як навіжені намагаються нарватися на гнів людей. Сиділи б тихенько, аж до наступних місцевих виборів і не доводили б людей до гріха. Але менше з тим.
Місцеве самоврядування має впливати на політичні призначення. Це правда. Але буде правильно, коли ці дії буде здійснювати уже інша облрада з іншими депутатами, які обиратимуться чесно і прозоро. Сьогодні прізвище нового голови ОДА – прерогатива домовленостей Президента і Уряду. Ця людина, має провести Буковину дорогою реформ, які будуть болючими, але необхідними. Це складна дорога. Менше всього, цим має перейматися пан Унгурян. У Вас був шанс піти шляхом закону і реформ, але Ви вибрали «бєзпрєдєл». Тому зараз я би порадив піти в церкву і замолити свої гріхи .
І не забуваймо, що сьогодні рік, як українці зробили, велике і правильне! Пам’ятаймо загиблих і будьмо гідні! Слава Україні!

Іван Рибак

peredplata