З 1 грудня на Донбасі все зміниться

З 1 грудня на Донбасі все змінитьсяПочинаючи з 1 грудня уряд зупиняє будь-яку фінансову діяльність на окупованій терористами території.
Як інформує сайт Кабміну, про це повідомив Міністр фінансів України Олександр Шлапак в ефірі ТРК «Україна».

За його словами, з 1 грудня урядом буде призупинено фінансування бюджетних установ та здійснення соціальних виплат населенню Луганської та Донецької областей, які знаходяться під контролем терористів.

«Сьогодні фінансова ситуація повинна чітко відповідати ситуації політичній. Головне, чому було прийнято таке рішення – тільки тому, що ми не маємо на сьогодні такої можливості виконувати свої зобов’язання на цих територіях. Крім того, в цих районах зруйновані банківська, казначейська і бюджетна системи», – пояснив очільник Мінфіну.

Для отримання пенсії мешканці окупованого Донбасу мають виїхати на контрольовану Україною територію, зареєструватися в службі соціального захисту населення як переселенці і жити там. В такому випадку громадяни будуть отримувати всі соціальні виплати.

Якщо цього не зробити, соцвиплати нараховуватимуться, але будуть виплачені тільки після звільнення території від терористів.

«Жителі Донбасу можуть про це запитати в тих людей, які перебувають зараз на території, звільненій українськими військовими. Вони отримали всі свої кошти – і вчителі, і пенсіонери. Вони отримали виплати за весь період часу, поки вони перебували не під контролем української влади», – зауважив Олександр Шлапак.

peredplata