Чотири речі, які Путін хоче від України

Президент Росії Володимир Путін своєю агресією проти України домагається чотирьох речей, серед яких – зупинка нашої євроінтеграції.

Таку думку висловив російський політолог Станіслав Бєлковський в інтерв\’ю радіо \” Ехо Москви \”, повідомляє \”Обозреватель\”.

\”На мій погляд, сьогодні Путін хоче від України чотирьох речей. Перше – повної гарантії невступу в НАТО, що офіційно зазначив найвищий прес-секретар Дмитро Пєсков \”, – зазначив він.

Друге бажання президента РФ, за його словами, – \”всесвітнє уповільнення євроінтеграції України. Що вже почасти сталося, в тому числі шляхом перенесення угоди про імплементацію економічної частини асоціації України з ЄС на січень 2016 року\”.

Третє і четверте завдання Путіна , на думку Бєлковського, – \”створення сухопутного коридору на Крим, без якогось переходу цих територій, коридору під формальний контроль Росії. Просто логістичних гарантій. І того ж самого відносно Придністров\’я . Придністровської Молдавської республіки \”.

\”Якщо це все буде реалізовано, то нової війни не буде, але плацдарм постійної дестабілізації ситуації в Україні, в Донецьку і Луганську Путіну необхідний для того, щоб примушувати Україну до виконання такого типу та виду домовленостей. І він тут почувається абсолютно впевнено, тому що ЄС і США вже дали зрозуміти, вони не готові до великої війни \”, – резюмував експерт.

Як повідомляв \”Обозреватель\”, політичний аналітик Олег Паламар висловив думку про те, що Путін вже відмовився від ідеї сухопутного коридору в Крим.

peredplata