Василь Філіпчук про нового міністра закордонних справ Румунії. Нічого доброго для України

Василь Філіпчук про нового міністра закордонних справ Румунії. Нічого доброго для УкраїниНовим главою Міністерства закордонних справ Румунії призначений Богдан Ауреску. Президент Румунії Траян Бесеску підписав відповідний указ.

Кандидатуру Богдана Ауреску представив прем\’єр-міністр країни Віктор Понта.

Як повідомлялося, 18 листопада глава МЗС Румунії Теодор Мелешкану пішов у відставку через вісім днів після призначення.

Довідка: Богдан Ауреску – головна людина в румунській команді юристів, яка представляла інтереси Румунії в справі «Румунія проти України» в Гаазі. Як для генерального директора Міністерства закордонних справ Румунії, урядового уповноваженого Румунії в справі, професора юридичного факультету Університету Бухареста і член ряду інших престижних міжнародних інституцій, ця справа для Богдана Ауреску була як випробуванням, так і великою честю.

Керівник Міжнародного центру перспективних досліджень, професійний дипломат Василь Філіпчук прокоментував це призначення:

– Ну що ж, вітаю колег дипломатів. Міністром закордонних справ Румунії призначили небезвідомого Богдана Ауреску. Знакова, скажімо так, в українсько-румунських відносинах людина….

Нас чекають цікаві часи.

Хоча після розповідей нинішнього міністра закордонних справ України про його вечері і плідне співробітництво з пані Могеріні та порівняння цих розповідей з результатами такого співробітництва на практиці не здивуюся, що завтра він так само налагодить такого ж типу \”близькі і ефективні\” стосунки і з Ауреску.

Буковина, Закарпаття, тримайтеся… Закриття Генконсульства України у Сучаві – це напевне лише квіточки…

peredplata