В Росії хочуть повернути смертну кару?

В Росії хочуть повернути смертну кару?Як стало відомо з поінформованих джерел, в Кремлі йде обговорення питання повернення смертної кари як виключної міри покарання.

Цю норму хочуть ввести у випадках, якщо суб’єкт здійснив «злочини, вчинені з особливою зухвалістю, зокрема, терористичні акти, що потягли за собою масову загибель людей» та «злочини, що несуть в собі крайню шкоду суверенітету та національній безпеці Російській Федерації».

Як повідомляють джерела, на публічне обговорення ця ідея поки не виноситься, але у разі різкого погіршення економічної ситуації, загрози соціальних бунтів, тероризму та сепаратизму в ряді регіонів Федерації, ця пропозиція буде закинута в маси і внесена для голосування у Державну Думу РФ.

«Оскільки режим Путіна увійшов в піке, а внутрішні загрози безпеці Росії набирають реальних обрисів, як і будь-який диктаторський режим, що опинився в подібній ситуації, «кремлівсько-газпромівська» команда готова вдаватися до максимального залякування населення, паралельно перекладаючи свою провину за незадовільний соціально-економічний стан на терористів, Україну та різні «зовнішні фактори», – повідомляє джерело.

peredplata