Відміну позаблокового статусу навмисно затягують

Відміну позаблокового статусу навмисно затягують«Прийняття закону, яким передбачено відміну так званого «позаблокового статусу» України, у Верховній Раді навмисно затягують».

Про це повідомив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.

«Цілком можливо, що заяви Президента і Прем’єр-міністра під час закордонних візитів про відміну позаблоковості і повернення курсу до НАТО – це просто слова, дипломатичні ігри. З одного боку влада запевняє західних партнерів, що «ми повертаємось до євроатлантичної інтеграції», щоб Україні Альянс збільшив допомогу, з іншого – боїться йти на ще більше загострення стосунків з Росією. Тому законопроект ніби то і підготовлений, ніби то і погоджений відповідними комітетами, але на голосування його чогось не виносять», – каже політолог.

З іншого боку, припускає експерт, Президент може хотіти, щоб Рада прийняла проект закону більш поміркований, розроблений його політичною силою – Блоком Петра Порошенка. Тому, можливо, законопроект від депутатів «Народного фронту» авторства Парубія-Турчинова, який був погоджений Комітетом з питань національної безпеки і оборони, гальмують через цю причину.

peredplata