До дітей-переселенців у Чернівці завітав Миколай

19 грудня у Чернівцях по вул. Героїв Майдану в приміщенні обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини» відбувся святковий захід з нагоди Дня Святого Миколая для дітей вимушених переселенців із зони бойових дій та тимчасово окупованої території. Організаторами свята стали Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, Чернівецька обласна організація Добровільного пожежного товариства України, організація «Волонтерський рух Буковини» та Департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації.
На початку свята до дітей звернувся т.в.о. першого заступника начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Михайло Козмич. Він привітав гостей свята та побажав дітям та усій країні найбажанішого – миру. «Святий Миколай прославився своєю добротою і готовністю допомогти. Він завжди підтримував тих, хто цього потребує. Хай же Миколай не обійде своєю добротою та допомогою і Вас, дорогі діти» – привітав дітей Михайло Козмич. Разом з цим, він зазначив, що основна мета заходу – подарувати дітям-переселенцям справжній святковий настрій.
В рамках святкового концерту для дітей-переселенців виступили вихованці обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини». Вони продемонстрували хореографічні та вокальні номери. Потім на сцену вийшли артисти театру «Ватра» Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, які показали театральну постановку, під час якої розповіли дітям про Святого Миколая.
Окрім цього, щоб під час зустрічі панував веселий настрій, на сцені виступила команда ДЮП «Стоп-кадр» з смт. Берегомет Вижницького району. Даний колектив є постійним помічником рятувальників у навчанні дітей правилам безпеки. Під час заходу керівництво Управління нагородило команду дипломом лауреатів ювілейного ХХ Всеукраїнського фестивалю ДЮП. Учасники «Стоп-кадру» в ігровій та жартівливій формі нагадали гостям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки та важливість навчання цих правил інших дітей. Жарти, танці та пісні у виконанні команди ДЮП викликали у дітей справжнє захоплення та щиру посмішку.
Насамкінець святкового заходу, організатори ще раз привітали дітей зі святом та вручили їм солодкі подарунки. Окрім того, рятувальники зібрали дітям теплий одяг та іграшки, які вручили їм на святі. Всього подарунки отримали майже 150 дітей-переселенців. «Сьогоднішній захід виявився дуже цікавим та пізнавальним. Окрім подарунків, ми отримали і корисні знання» –¬ зазначив Максим, переселенець з міста Донецьк.
Крім проведення заходу для дітей-переселенців, рятувальники привітали малечу і у всіх районах Чернівецької області. Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області відвідали вихованців шкіл-інтернатів та дитячих будинків та вручили їм іграшки та солодощі.
До дітей-переселенців у Чернівці завітав Миколай
До дітей-переселенців у Чернівці завітав Миколай
До дітей-переселенців у Чернівці завітав Миколай
Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata