Мажори на дорогах вбивають людей

Мажори на дорогах вбивають людейУ Донецьку 15 листопада о 15.50 мажор на «Toyota Sequoia» на смерть збив двох людей прямо на зупинці в Куйбишевському районі.

«Водій не впорався з керуванням, переїхав зустрічну смугу, виїхав на тротуар протилежної частини дороги, де і скоїв наїзд. Загинула жінка 1974 року народження та чоловік 1954 року народження», – йдеться у зведенні облДАІ.

У загиблої під колесами джипа вчительки фізультури школи №83 Ганни Агеєвої залишилася тільки мама і рідна тітка – літні жінки, для яких Анна була єдиною розрадою.

«Вона була добра і, що рідкість – не підвищувала голосу ні на дітей, ні на колег. Любили її всі. Вона з роботи йшла в той день. Чоботи нові купила. А потім я її в цих чоботях на дорозі бачила. Вона лежить, навколо неї нікого, а біля цього мажора всі бігають, заспокоюють його. Це просто принизливо, після такого і жити не хочеться», – розповідає завуч школи №83 Валентина Шарова.

Другою жертвою джипа-вбивці став 57-річний Руслан Мамісашвілі. Він багато років працював під керівництвом головного коваля Донбасу Віктора Бурдука. Рідний брат Руслана – Михайло, теж коваль і в момент аварії знаходився поруч. Вони йшли разом з роботи прямо до зупинки. Михайла врятувала щаслива випадковість – він перед аварією просто зробив один крок в інший бік.

«Михайло в шоці, вчора його відпустили додому. Загиблого Руслана я знаю давно, він дуже сумлінний коваль, справжній професіонал. Готувався стати начальником виробництва. Ми всі тут просто в шоці», – з гіркотою говорить Віктор Бурдук.

Винуватець ДТП, 29-річний донеччанин на дорогому «Toyota Sequoia» (ціна близько $ 95 тис.). Після аварії він вийшов з авто, почав телефонувати, і до нього примчали дві дівчини і адвокат. Правда, очевидці кажуть, що не було помітно, п’яний був водій чи ні. Зате вони добре розглянули інше. «Джип мчав на величезній швидкості, більше ніж 100 км/год. Швидше за все, пішов на обгін по зустрічній. Адвокат сказав йому: «Говорити будеш, що в момент аварії ти втратив свідомість», – обурюється очевидець ДТП Ірина Шішляєва, інженер ВП «Донецька автобаза ДВЕК».

А видовище було страшним – машина збила Руслана і протягла його на бампері 20 метрів. А ось у вчительки, можливо, були шанси вижити, але свідки кажуть, що невідкладну допомогу довелося чекати 40 хвилин. Присутні на місці ДТП кілька десятків людей так обурилися страшним видовищем і спокоєм водія, що хотіли влаштувати самосуд. «Так люди його просто вбити хотіли! Якби він у машині не закрився, не жилець був би. Йому в машину кричали, що пропонують ніж, щоб зарізався або мотузку, щоб повісився. У багатьох о 16.00 робочий день закінчувався – ще хвилин п’ять і натовп на зупинці був би, і скільки жертв тоді було б – невідомо», – розповів «Сегодня» начальник техвідділу «Донецької автобази ДВЕК» Олександр Фомін. До речі, Фомін згадує, що люди на зупинці говорили, що винуватець ДТП – син директора одного з комбікормових заводів області. «Всі тільки й говорили про те, що синок багатих залишиться безкарним», – говорить Фомін. Правда, очевидці встигли записати номер джипа – АН 7900 АВ.

Міліція відмовилася називати виданню ім’я водія. «За фактом ДТП порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 286 КК (від 5 до 10 років позбавлення волі – Авт.). Зараз проводяться численні експертизи. Тільки після цього можна буде заявляти про причини цієї аварії, і хто в ній винен, – лише пояснив начальник ВЗГ ГУМВС у Донецькій області Ігор Дьомін.

Джерело

peredplata